Jubilee Gardens

The new Jubilee Gardens Primary Care Centre and Library replaces two existing buildings on adjacent sites and creates a unique combination of healthcare and a local community facility. The building occupies the former branch Library site next to Jubilee Gardens and is situated in a quiet suburban cul-de-sac, forming the park approach.

A spacious, two-storey, glazed entrance hall gives access to the library, a seminar room for community use and internet point. The entrance hall also contains the main waiting area for the health centre and its main reception. There are a range of bookable consulting rooms, group room and audiology suite at ground floor. At first floor there are consulting and treatment rooms for 3 GP practices and District Nurses, arranged around a sub-waiting area overlooking the main entrance hall.

The upper floor level is dedicated to staff areas and offices for administration and outreach staff. A staff terrace overlooks the park to the east.

The elevations and materials are sympathetic to the local surroundings and the brick and copper coloured cladding echo the materials of the former library building.

Client

Value

£5.4 m

Completed

2010