Frestonia

Originally designed as speculative office space, with a high net to gross ratio, Frestonia was bought off plan and occupied by media company Chrysalis.

This four-storey office building on a prominent corner site signaled the regeneration of an under utilised part of Notting Hill, paving the way for further large developments. Our design included a new pocket square in front of the building, an attractive urban breathing space with trees, seats and new lighting which greatly helped the scheme during planning.

The brief was to create a spacious, flexible office building on this former scrap yard site (and the location for the BBC’s Steptoe & Son), with a flavour of the converted warehouses popular with local creative industry occupiers. The concrete framed lower storeys are clad in brick, with sleek strip windows wrapping round the curved corner at first and second floor levels. The internal columns are engineered to be very slim and cost effective. The ground floor has large shop front windows.

The steel framed top storey steps back from the street frontage and, with its continuous glazing, offers stunning views across west London. Its uninterrupted vaulted ceiling reaches a height of 4.5m under the upswept stainless steel roof and feature ‘conning tower’.

Client

Value

£3.3 m

Completed

2001

Awards