Bradbury Centre

The Bradbury Centre brings together a range of health, social and community services in one new building. One of three new Community Treatment and Care Centres, it is a powerful symbol of regeneration for South Belfast. Located on a compact, awkwardly shaped corner site alongside a mainline railway, the building is made up of two main elements – a curved, glazed organic form and a long brick and rendered block – linked by a glazed-roof four-storey atrium.

The atrium reception area, which has an undulating laminated timber and glass internal wall, accommodates a range of community facilities including a coffee shop, health information points and a Citizens Advice Bureau.

Also on the ground floor is a minor surgery suite and consulting rooms for use on a sessional basis. Children’s services are located on the first floor, with adult services above. The fourth floor houses offices and a staff club with a roof terrace for meeting and dining. Welcoming, accessible and easy to navigate, the building is designed to be a pleasure to visit. Interesting colours, warm materials, natural light and a specially commissioned series of artworks create a calm, uplifting and distinctly non-institutional environment.

Designed in partnership with Todd Architects.

Client

Value

£6 m

Completed

2005

Awards